2015. április 9., csütörtök

Gríztorta

A gríz, vagyis a búzadara temérdek pompás édesség alapja, gondolj csak például a tejbegrízre. A belőle készült torta is isteni, próbáld ki!
A grízes alapra tulajdonképpen bármit rétegelhetsz, a lekvártól a pudingon át egészen a csokoládés bevonatig, de megsütheted magában is a masszát, hogy utána ízesítsd.
Kaparj bele egy rúd vaníliát, rejts a masszába mazsolát, egyáltalán: alakítsd kedved és ízlésed szerint, hiszen ha valami, akkor a gríztorta pont erre lett kitalálva.
Hozzávalók:
-5 dl tej
-15 dkg búzadara
-ízlés szerint cukor - körülbelül 5 kanálnyi
-lekvár az ízesítéshez
Elkészítés ideje:45 perc.
Elkészítés menete:
Tejbegrízt készíteni sem nagy ördöngösség, gríztortát készíteni sem az. Első lépésként válaszd ki a megfelelő formát a sütidhez, ez lehet klasszikus tortaforma, de gyakorlatilag bármilyen, a szívednek vagy a szemednek kedves tál jó lesz, és jól is fog mutatni a kész torta. Ha megvan a forma, készítheted az édességet.
A tejet melegítsd fel, de ügyelj, hogy ne fusson ki. Amikor már forró, keverd bele a cukrot és a búzadarát. Folyamatos kevergetés mellett addig főzd, amíg össze nem sűrűsödik rendesen.
Amikor elérte ezt az állapotot, öblítsd ki hideg vízzel a kiválasztott formát, majd töltsd bele a masszát. Ezután már csak meg kell várnod, amíg lehűl, aztán betenni  hűtőbe, és kigondolni, milyen lekvárral is tálald majd. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése