A legtöbb hűtőben ott lapul egy csomag leveles tészta, hogy „vész
esetében”, azaz váratlan vendégek betoppanása esetén is gyorsan össze tudjon
dobni a háziasszony egy desszertet. Lehet sósan, édesen tölteni, mi most egy
édes változatot ajánlunk.
Hozzávalók:
-40-50 dkg leveles tészta
-40-50 dkg leveles tészta
- 60 dkg szilva (akár fagyasztott is)
-15 dkg darált mák
-15 dkg cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag fahéjas cukor
Elkészítés:
A szilvát kisebb arabokra vágjuk (ha fagyasztottból készítjük, kiolvasztjuk, apróra vágjuk, a levét leöntjük), vaníliával és a fahéjas cukorral ízesítjük.
A szilvát kisebb arabokra vágjuk (ha fagyasztottból készítjük, kiolvasztjuk, apróra vágjuk, a levét leöntjük), vaníliával és a fahéjas cukorral ízesítjük.
A leveles tésztát kisodorjuk, szétterítjük a tésztán a cukrozott szilvát,
megszórjuk a darált cukros mákkal, a széleket visszahajtjuk, majd a hosszanti
oldalánál feltekerjük.
Tekercsekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra
előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése