2015. március 2., hétfő

Gluténmentes püspökkenyér

Tavaszváró sütikém.
Hozzávalók:
-A tésztához:
-15 dkg kókuszzsír + a formához
-15 dkg nyírfacukor
-4 db tojás
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 csipet só
-12,5 dkg + 2 evőkanál gluténmentes liszt
-15 dkg dióbél
-1/2 narancs lereszelt héja
-1/2 citrom lereszelt héja
-5 dkg mazsola
-5 dkg arany mazsola
-5 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint
-10 dkg étcsokoládé
A mázhoz:
-10 dkg étcsokoládé
-2 teáskanál kókuszzsír
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a puha kókuszzsírt a nyírfacukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és habosítsuk fel. Ezután kanalanként dolgozzuk bele a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet.
A dió 1/3-át daráljuk le, a többit aprítsuk durvára, majd mindkettőt forgassuk a tésztába. A narancs- és a citromhéjat keverjük össze a kétféle megmosott mazsolával, az aszalt gyümölcsökkel, a felaprított étcsokival és a 2 evőkanál liszttel. Végül forgassuk a keveréket a tésztába, és simítsuk kókuszzsírral kikent püspökkenyérformába.
Toljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Ezután vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a süteményt a formában, majd szedjük ki belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk meg a durvára aprított étcsokoládét a kókuszzsírral együtt, és vékony sugárban csorgassuk a süti tetejére. Tegyük a hűtőbe 10-15 percre, hogy a máz megdermedjen. Felszeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése