2015. február 3., kedd

Pillekönnyű sajtfánk

Már megosztottam a tökéletes szalagos fánk titkát, de fánkszezon lévén úgy gondoltam, jól jön egy rapid változat is. Sajttal megbolondítva.
Hozzávalók:
-2,5 dl tej
-1 mokkáskanál só
-8 dkg     sütőmargarin
-16 dkg finomliszt
-3 tojás
-12 dkg trappista sajt
-a tepsi kikenéséhez:   sütőmargarin
-a lekenéshez: 1 tojás
-a tetejére: nagyszemű só
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük. Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk, és szüntelenül keverve főzzük 1-2 percig. Akkor jó, amikor elválik az edény falától.
A tűzről lehúzva, még forrón a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Megvárjuk, amíg kihűl, azután a sajtot is hozzákeverjük.
Megnedvesített kézzel diónyi gombócokat szaggatunk belőle, és margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk. Felvert tojással lekenjük, végül közepesen forró sütőben (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 25 percig sütjük. Fontos: a sütő ajtót ne nyissuk ki, csak a vége felé!
A kiszedés utáni összeesés ellen egy biztos módszer van: gyorsan meg kell enni. (Ami nem okoz nehézséget.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése