2015. február 6., péntek

Ekler fánk

Még mindig fánk és fánk ..
Hozzávalók:
Az égetett tésztához:
-2,5 dl víz
-10 dkg vaj
-20 dkg liszt
-csipet só
-3 db tojás
-2 db tojássárgája
A töltelékhez:
-1 csomag 2-1 instant kávépor
-5 dl édes habtejszín
-4 dl tej
-1 csomag vaníliás pudingpor
-3 evőkanál cukor
A tetejére:
-3 evőkanál barnacukor
-1 evőkanál citrom
-1 evőkanál víz
A díszítéshez:
-pörkölt manduladarabok, pisztácia vagy dió.
Elkészítés:
A tésztához a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává.
Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, a kevés tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
A kávékrémmel megtöltjük a hosszában félbevágott fánkokat, a tetejére tesszük a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét.
A barnacukrot a citromlével és 1 evőkanál vízzel karamellizáljuk, majd a fánkok tetejére folyatjuk, és megszórjuk pirított manduladarabokkal, pisztáciával vagy dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése