Még mindig fánk és fánk ..
Hozzávalók:
Az
égetett tésztához:
-2,5 dl
víz
-10 dkg
vaj
-20 dkg
liszt
-csipet
só
-3 db
tojás
-2 db
tojássárgája
A
töltelékhez:
-1
csomag 2-1 instant kávépor
-5 dl
édes habtejszín
-4 dl
tej
-1
csomag vaníliás pudingpor
-3
evőkanál cukor
A
tetejére:
-3
evőkanál barnacukor
-1
evőkanál citrom
-1
evőkanál víz
A
díszítéshez:
-pörkölt
manduladarabok, pisztácia vagy dió.
Elkészítés:
A tésztához a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk,
beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává.
Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, a kevés tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
A kávékrémmel megtöltjük a hosszában félbevágott fánkokat, a tetejére tesszük a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét.
A barnacukrot a citromlével és 1 evőkanál vízzel karamellizáljuk, majd a fánkok tetejére folyatjuk, és megszórjuk pirított manduladarabokkal, pisztáciával vagy dióval.
Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, a kevés tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
A kávékrémmel megtöltjük a hosszában félbevágott fánkokat, a tetejére tesszük a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét.
A barnacukrot a citromlével és 1 evőkanál vízzel karamellizáljuk, majd a fánkok tetejére folyatjuk, és megszórjuk pirított manduladarabokkal, pisztáciával vagy dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése