Egyszerűen nem tudok betelni a fánkokkal :)
Hozzávalók:
A tésztához:
-8 dkg zsír
-15 kanál víz
-20 dkg liszt (fele rétesliszt)
-csipetnyi só
-4 tojás
A krémhez:
-1 csomag vaníliás pudingpor
-1 + 2 dl víz
-5 evőkanál cukor
-5 tojásfehérje
Valamint:
-2 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztához a zsírt felolvasztjuk és a vízhez
adjuk. Együtt felforraljuk, és beletesszük a sót. Félrehúzva a tűzről az összes
lisztet egyszerre beleöntjük, és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni.
Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy
masszává.
Mikor ez kész, levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak 1
tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a 4 tojással.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat
formálunk a masszából. Kb. 20 darab lesz. 1 órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük kb. 180 c° fokra, ha már jó forró, csak akkor szabad a
tésztát betenni. Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és
a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc
után mérsékelni kell a hőfokot. kb. 80 c° fokra, és így sütni (szárítani)
tovább 20 percig.
Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat,
mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.
A krémhez 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet
felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a
tojások fehérjét kemény habbá.
A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba. Folyton keverve, mikor már sűrű,
hozzákeverjük a tojáshabot. Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet
hűlni hagyjuk.
Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük és 2 dl tejszínből felvert habbal
díszítjük még mindegyik tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése