2015. február 8., vasárnap

Képviselőfánk

Egyszerűen nem tudok betelni a fánkokkal :)
Hozzávalók:
A tésztához:
-8 dkg zsír
-15 kanál víz
-20 dkg liszt (fele rétesliszt)
-csipetnyi só
-4 tojás
A krémhez:
-1 csomag vaníliás pudingpor
-1 + 2 dl víz
-5 evőkanál cukor
-5 tojásfehérje
Valamint:
-2 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztához a zsírt felolvasztjuk és a vízhez adjuk. Együtt felforraljuk, és beletesszük a sót. Félrehúzva a tűzről az összes lisztet egyszerre beleöntjük, és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy masszává.
Mikor ez kész, levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak 1 tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a 4 tojással.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. Kb. 20 darab lesz. 1 órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük kb. 180 c° fokra, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni. Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot. kb. 80 c° fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig.
Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.
A krémhez 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba. Folyton keverve, mikor már sűrű, hozzákeverjük a tojáshabot. Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet hűlni hagyjuk. 
Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük és 2 dl tejszínből felvert habbal díszítjük még mindegyik tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése