2015. január 30., péntek

Kakaós narancsos krémes

Egy kis kedvemre való desszert,amit ajánlok Neked is!
Hozzávalók:
A tésztához:
-25 dkg finomliszt
-12,5 dkg margarin
-1 tojássárgája
-1 dl tejföl
-só
-2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
-4 csomag vaníliás pudingpor
-2 csomag vaníliás cukor
-35 dkg kristálycukor
-1 liter víz
-9 tojásfehérje
-1 evőkanál reszelt narancshéj
A tetejére:
-porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük. 2 lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje, hogy később könnyebb legyen a szeletelés.
A krémhez a pudingport a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot, és még 3 percig tovább főzzük. 
Forrón a tésztára tesszük, a tetejére pedig ráhelyezzük a bekockázott lapot, és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése