2015. január 29., csütörtök

Csokis-habos finomság hideg téli délutánokra

Gőzerővel ismétlem az angolt és nézzétek mit találtam... Chocolate Praline Meringue Roulade
vagyis ez a finomság az,amit itt láttok a képen.
Először lefordítom a receptet,aztán elkészítem ezt a finomságot :)
Hozzávalók:
-150g tojásfehérje
-150g porcukor
-2 ek kakaó
-2 tk fehér borecet
- porcukor
A töltelékhez:
-350 g tejcsokoládé
-1,5 dl tejszín
-50 g apróra vágott ,pirított mogyoró
-50 g étcsokoládé
33cm*21cm tepsi
Elkészítés:
 150° C-os sütőt használunk.
 Keverjük a tojásfehérjét  keményre,,aztán tegyük hozzá a porcukrot,a kakaót ,adjuk  hozzá az ecetet és keverjük el.
45 percig sütőben sütjük.
Mikor elkészült a tésztánk, hagyjuk kihűlni . Ezután megtöltjük krémmel ,összetekerjük és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Az eredeti receptet az 5 Perc angol oldalán találhatod.
Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése