Esztétikailag is remekmű,
és ízvilágában is különleges - az édes íz mellett a pikáns lekvár nagyon
feldobja.
Hozzávalók:
a tésztához:
a tésztához:
-10 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 4 dkg
sütőmargarin
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál
szódabikarbóna
- 1 evőkanál tejföl
- 30 dkg liszt
a piskótatekercshez:
- 8 db tojás
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál víz
- lekvár
a krémhez:
- 2 csomag vaníliás puding
- 7 dl tej
- 30 dkg
sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé
megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert
lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, lisztezett, közepes nagyságú
sütőlemezen két vékony lapot sütünk belőle.
Ezután összeállítjuk a
piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen
baracklekvárral megkenjük, feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre
vágjuk.
A krémhez a 2 csomag pudingot
megfőzzük a tejben és kihűtjük. 30 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól
kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és 2 csomag vaníliás
cukorral.
Végül összeállítjuk a süteményt: az
egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan
rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre
rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra
nyomva. A kimaradt résekbe piskóta darabot teszünk. Erre jön a krém másik vele.
Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk. A
süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése