2015. január 27., kedd

Csokoládés pöfeteg

Szép, mutatós sütemény - nem lehet neki ellenállni.
Hozzávalók:
-150 g vaj
-100 g étcsokoládé
- 200 g nádcukor
- 2 db tojás
 -1 teáskanál vanília eszencia
 -370 g búzaliszt
 -12 g sütőpor
 -80 g holland kakaópor
 -100 ml 2,8%-os tej
 a hempergetéshez:
 -50 g finom szemcsés kristálycukor
 -50 g porcukor
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és kicsit visszahűlni hagyjuk.
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük. A vajat a nádcukorral egy tálban habosra keverjük, majd miközben a robotgépet tovább járatjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát és az olvasztott csokoládét. Ezután a száraz anyagokat és a tejet is belekeverjük. Az így kapott ragacsos masszát 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A két cukrot külön mélytányérba tesszük. A megdermedt tésztából kis labdákat gyúrunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, úgy, hogy a sütik között kis helyet hagyunk.

Az előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kivettük, lapáttal rácsra tesszük hűlni (ilyenkor még puhák a sütemények, de ha kihűlnek, a külsejük ropogós lesz).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése