Szép, mutatós sütemény -
nem lehet neki ellenállni.
Hozzávalók:
-150 g vaj
-100 g étcsokoládé
- 200 g nádcukor
- 2 db tojás
-1 teáskanál vanília eszencia
-370 g búzaliszt
-12 g sütőpor
-80 g holland kakaópor
-100 ml 2,8%-os tej
a hempergetéshez:
-50 g finom szemcsés kristálycukor
-50 g porcukor
Hozzávalók:
-150 g vaj
-100 g étcsokoládé
- 200 g nádcukor
- 2 db tojás
-1 teáskanál vanília eszencia
-370 g búzaliszt
-12 g sütőpor
-80 g holland kakaópor
-100 ml 2,8%-os tej
a hempergetéshez:
-50 g finom szemcsés kristálycukor
-50 g porcukor
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és kicsit visszahűlni hagyjuk.
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük. A vajat a nádcukorral egy tálban habosra keverjük, majd miközben a robotgépet tovább járatjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát és az olvasztott csokoládét. Ezután a száraz anyagokat és a tejet is belekeverjük. Az így kapott ragacsos masszát 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és kicsit visszahűlni hagyjuk.
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük. A vajat a nádcukorral egy tálban habosra keverjük, majd miközben a robotgépet tovább járatjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát és az olvasztott csokoládét. Ezután a száraz anyagokat és a tejet is belekeverjük. Az így kapott ragacsos masszát 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A két cukrot külön mélytányérba tesszük. A megdermedt tésztából kis labdákat gyúrunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, úgy, hogy a sütik között kis helyet hagyunk.
A két cukrot külön mélytányérba tesszük. A megdermedt tésztából kis labdákat gyúrunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, úgy, hogy a sütik között kis helyet hagyunk.
Az előmelegített sütőben 15 perc
alatt megsütjük. Ha kivettük, lapáttal rácsra tesszük hűlni (ilyenkor még puhák
a sütemények, de ha kihűlnek, a külsejük ropogós lesz).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése