2014. december 15., hétfő

Vaníliás karácsonyfák

Kis karácsony, nagy karácsony...
Hozzávalók:
-40 dkg liszt
-1 teáskanál sütőpor
-pici só
-2 tojássárga
-20 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-1 rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-aroma
-1 evőkanál tejföl
-zöld ételfesték
-A bevonáshoz, díszítéshez:
-10 dkg étcsoki vagy tejcsoki

Elkészítés:A lisztet és a porcukrot egy keverőtálba szitáljuk. Ha aromával csináljuk, akkor az aromát adjuk a tojássárgákhoz, és jól keverjük el. A lisztet elkeverjük a sóval, a porcukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. (Ha nem áll össze a tészta, rakjunk bele 1-2 evőkanál tejfölt.) Ha összegyúrtuk betesszük a hűtőbe fél órára. A tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán, fenyő formával kiszaggatjuk, és 180 fokon 12-15 percig sütjük vigyázva, hogy ne barnuljon meg a teteje. Kihűtés után ízlés szerint belemártjuk a gőz fölött megolvasztott csokiba és hagyjuk megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése