Advent második vasárnapja
van. Közeledik a karácsony. Érdemes már ilyenkor kitalálni, milyen adventi
sütik kerüljenek az asztalra. Íme, néhány kedvcsináló recept!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- késhegynyi só
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tojás
- finomliszt; a mázhoz: -15 dkg porcukor
- 1 evőkanál narancslé
-1 tojásfehérje
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A csokoládét nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a reszelt narancshéjjal, a reszelt csokoládéval és a tojással összegyúrjuk.
A sütőt 180 (légkeverésnél 165) fokra előmelegítjük.
A csokoládét nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a reszelt narancshéjjal, a reszelt csokoládéval és a tojással összegyúrjuk.
A sütőt 180 (légkeverésnél 165) fokra előmelegítjük.
Lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk, kb. 5 cm-es, tetszőleges
formákkal kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Az előmelegített
sütőben kb. 15 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűlnek.
A mázhoz a porcukrot, a narancslevet és a tojásfehérjét simára keverjük. A
csokoládét fölolvasztjuk. A kihűlt kekszet a narancsos mázba mártjuk úgy, hogy
a tetejüket bevonja, és visszarakjuk a sütőpapírra. Amikor 3-4 darabbal
megvagyunk, kis kanállal csokoládét folyatunk, mintázunk a tetejükre, és
hagyjuk, hogy megszilárduljon rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése