Advent második vasárnapja
van. Közeledik a karácsony. Érdemes már ilyenkor kitalálni, milyen adventi
sütik kerüljenek az asztalra. Íme, néhány kedvcsináló recept!
Hozzávalók:
-10 dkg nyers marcipánmassza
-10 dkg nyers marcipánmassza
- 8 dkg jó minőségű,
-hideg vaj
- 1 db tojás
- 5 dkg finom szemű kristálycukor
- 10 dkg rétesliszt
- 25 g kukoricakeményítő
-1 kávéskanál vanília kivonat
- 1 kávéskanál mandulakivonat
- a díszítéshez: 5 dkg jó minőségű csokoládé
Elkészítés:
A marcipánmasszát a készítés előtt fél-egy órával a mélyhűtőbe tesszük, hogy kellő keményre dermedjen – így könnyebb vele dolgozni.
A marcipánmasszát a készítés előtt fél-egy órával a mélyhűtőbe tesszük, hogy kellő keményre dermedjen – így könnyebb vele dolgozni.
Egy nagy sütő tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 175 fokra
előmelegítjük.
Egy nagylyukú reszelőn mély tálba reszeljük a kemény marcipánmasszát, majd
hozzáreszeljük a vajat is. Beletesszük a cukrot, a vanília-, és
mandulakivonatot, majd alaposan összedolgozzuk a konyhai robotgép habverőjével.
Hozzáadjuk az egész tojást és a liszttel elkevert keményítőt is.
A tésztát egy habzsákba (nyomózsákba) kanalazzuk és az előkészített tepsire
– egymástól legalább 1,5 cm távolságra – kis kerek halmokat formázunk belőle és
a sütőbe tolva 10-12 perc alatt világosra sütjük.
A csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, a süti tetejére csorgatjuk és
hagyjuk, hogy megdermedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése