2014. november 8., szombat

Krumplilaska

A mai nap, egy tipikus palóc ételt készítettem.

Hozzávalók:

-1 kg burgonya

-liszt (amennyit felvesz)

-

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük (lehet sós vízben is, akkor utána már nem kell sózni). Krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadunk annyi lisztet, hogy ne legyen ragacsos a tészta. Alaposan összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle, amit palacsinta nagyságúra (tetszés szerint lehet kisebbre is), és kb. fél-egy cm vastagságúra kinyújtunk (én a golyókat a kezemmel szoktam szétlapítani). Közben picit lisztezzük, hogy ne ragadjon le a tészta. Öntöttvas serpenyőt teszünk a tűzhelyre, és ha forró, a lepényeket mindkét oldalukon megsütjük, amíg sötét foltok keletkeznek rajta. Zsiradékot nem kell használni a sütéskor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése