2014. november 9., vasárnap

Diós-csokoládés brownie

A megunhatatlan brownie
Hozzávalók:
-200 g apróra vágott étcsokoládé
- 125 g vaj
- 200 g barna cukor
-2 tojás
-120 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
-125 g tejföl
-100 g étcsokoládé durvára vágva
-55 g dió durvára vágva
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy négyzet alakú sütőformát (kb. 23 cm-es) sütőpapírral kibélelünk.
A csokoládét és a kockára vágott vajat egy serpenyőben takaréklángon addig keverjük, amíg a csoki és a vaj fel nem olvad, és sima krém nem lesz. Ekkor a tűzről levesszük és 5 percig hűlni hagyjuk.
A csokoládés krémhez adjuk a tojást és a cukrot, majd a sütőporos lisztet és a kakaót. Alaposan összekeverjük. Beletesszük a tejfölt, a dúrvára vágott étcsokoládét és diót, majd a masszát a serpenyőbe öntjük.
Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük (a sütő teljesítményétől függ), amíg a brownie szilárd tapintású nem lesz. Ezután a sütőből kivesszük és teljesen kihűlni hagyjuk.

Fűrészes késsel négyzetekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése