A megunhatatlan brownie
Hozzávalók:
-200 g apróra
vágott étcsokoládé
- 125 g vaj
- 200 g barna cukor
-2 tojás
-2 tojás
-120 g liszt
- 2 teáskanál
sütőpor
- 2 evőkanál
kakaópor
-125 g tejföl
-100 g étcsokoládé durvára vágva
-100 g étcsokoládé durvára vágva
-55 g dió durvára
vágva
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy négyzet alakú sütőformát (kb. 23 cm-es) sütőpapírral kibélelünk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy négyzet alakú sütőformát (kb. 23 cm-es) sütőpapírral kibélelünk.
A csokoládét és a
kockára vágott vajat egy serpenyőben takaréklángon addig keverjük, amíg a csoki
és a vaj fel nem olvad, és sima krém nem lesz. Ekkor a tűzről levesszük és 5
percig hűlni hagyjuk.
A csokoládés
krémhez adjuk a tojást és a cukrot, majd a sütőporos lisztet és a kakaót.
Alaposan összekeverjük. Beletesszük a tejfölt, a dúrvára vágott étcsokoládét és
diót, majd a masszát a serpenyőbe öntjük.
Előmelegített
sütőben 30-40 percig sütjük (a sütő teljesítményétől függ), amíg a brownie
szilárd tapintású nem lesz. Ezután a sütőből kivesszük és teljesen kihűlni
hagyjuk.
Fűrészes késsel
négyzetekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése