2014. november 18., kedd

Kócos túrós

Az idősebbek bizonyára emlékeznek erre az elronthatatlan, gyorsan összeállítható süteményre, ami úgy húsz évvel ezelőtt terjedt el vírusszerűen a háziasszonyok körében. A fiatalabbak se hagyják ki!
Hozzávalók:
-3 dl liszt
- 2 dl cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin
 a töltelékhez:
-50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- só
- cukor
-2 dl tejföl
- 1 citrom lereszelt héja
- 3 tojás
- 3 dl tej
 -a tetejére: vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a margarint elmorzsolom a hozzávalókkal. A felét kikent, lisztezett tepsibe szórom.
A töltelék anyagait összedolgozom, és egyenletesen elosztva rákanalazom a tepsiben lévő morzsalékra, rászórom a tészta másik felét, végül 3 tojást kikeverek 3 dl tejjel, ráöntöm a tésztára, majd előmelegített sütőben megsütöm. (180 fokon, a sütő erősségétől függően 30-35 perc alatt lesz kész.)
Ha kihűlt a sütemény, vaníliás porcukorral megszórom. Lehet mákkal vagy bármilyen töltelékkel készíteni, de legjobb a túrós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése