Üdítő, pikáns túrótorta és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Hozzávalók:
-8 dkg vaj
- 12-13 dkg
babapiskóta
- kevés tej
a túrós töltelékhez:
-25 dkg túró
-1 csomag vanília
ízű pudingpor
- 1 citrom leve
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás
cukor
- 1 dkg étkezési
zselatin
-a tetejére:
tejszínhab
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat a tortaalaphoz. Ledaráljuk a babapiskótát, hozzáadjuk a vajat, egy kevés tejet, így egy jól gyúrható alapot kapunk, amit belenyomkodunk egy kisebb kapcsos tortaformába és 30 percre a hűtőbe teszünk pihenni.
Megolvasztjuk a vajat a tortaalaphoz. Ledaráljuk a babapiskótát, hozzáadjuk a vajat, egy kevés tejet, így egy jól gyúrható alapot kapunk, amit belenyomkodunk egy kisebb kapcsos tortaformába és 30 percre a hűtőbe teszünk pihenni.
A pudingport 2.5 dl
hideg vízzel elkeverjük, felforraljuk, sűrűvé főzzük, majd kihűtjük. Közben
összekeverjük a túrót a citromlével és a cukrokkal, és evőkanalanként
belekeverjük a pudingba.
A zselatint 1 dl
forró vízben feloldjuk, és ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a krémhez, a habbá vert
tejszínnel együtt és a kekszes alapon elosztjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük,
hogy megdermedjen.
A tetejét
tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése