2014. november 2., vasárnap

Citromos-tejszínes túrótorta

Üdítő, pikáns túrótorta és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Hozzávalók:
-8 dkg vaj
- 12-13 dkg babapiskóta
- kevés tej
 a túrós töltelékhez:
-25 dkg túró
-1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 citrom leve
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dkg étkezési zselatin
-a tetejére: tejszínhab
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat a tortaalaphoz. Ledaráljuk a babapiskótát, hozzáadjuk a vajat, egy kevés tejet, így egy jól gyúrható alapot kapunk, amit belenyomkodunk egy kisebb kapcsos tortaformába és 30 percre a hűtőbe teszünk pihenni.
A pudingport 2.5 dl hideg vízzel elkeverjük, felforraljuk, sűrűvé főzzük, majd kihűtjük. Közben összekeverjük a túrót a citromlével és a cukrokkal, és evőkanalanként belekeverjük a pudingba.
A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, és ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a krémhez, a habbá vert tejszínnel együtt és a kekszes alapon elosztjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése