2014. november 3., hétfő

Barackos-mascarponés kosárkák


A mai nap,szép kosárkákat készítettem:
Hozzávalók
-25 dkg mascarpone krémsajt
-2 evőkanál porcukor
-1 csomag réteslap
-1 tojásfehérje
-2 csomag vaníliás cukor
-2 dl tejszín
-1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
-barack (de bármilyen gyümölcs jó)
Elkészítés:A réteslapból 10 x 10 cm-es négyzeteket vágunk. 3 négyzetből áll egy kosárka. A négyzeteket elforgatva helyezzük egymásra, és az alsó két négyzetet megkenjük tojásfehérjével, így ragasztjuk össze őket. Ezt követően muffin formába tesszük az összeragasztott lapokat, és forró sütőben zsemleszínűre sütjük (kb. 3-4 perc). A mascarpone krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot ás a krémport, majd jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és fokozatosan adagolva a krémhez adjuk. A krémet a kisült, kihűlt kosárkákba töltjük, és a darabokra vágott barackkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése