2014. október 26., vasárnap

Szilvás rakott túró

Arra, hogy a túró és a szilva milyen remek párosítás, jó példa ez gyors és finom desszert.
Hozzávalók:
-50 dkg túró
- 3 tojás
 -6 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- só
 -10 dkg cukor
 -40 dkg szilva
 -1 citrom leve
- vaj
-zsemlemorzsa
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, elfelezzük, a magokat eltávolítjuk. A cukrot serpenyőben karamellizáljuk , ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a szilvát, és néhány perc alatt összefőzzük. Levesszük a tűzről, A levét leöntjük és félretesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót és a túrót, simára keverjük.
Az étkezési keményítőt a sütőporral összekeverjük, majd a túrós krémhez adjuk. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a túrós masszához keverjük. Az így kapott habos túró felét kivajazott, zsemlemorzsával szórt kisebb tepsibe tesszük, elosztjuk rajta a szilvát, majd befedjük a maradék túróval. A sütőbe tesszük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve, a félretett szilvalével lelocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése