2014. október 28., kedd

Kekszes-csoki süti

Aki szereti a gyorsan összeállítható, nagyobb „szaktudást” nem igénylő desszerteket, ezt biztosan imádni fogja.
Hozzávalók:
-150 g vaj-apróra vágva
- 300 g étcsokoládé, apróra vágva
-2 evőkanál juharszirup (vagy méz)
- 1 evőkanál brandy
- 100 g sima édes keksz
- 3/4 csésze szárazon pirított mogyoró, apróra vágva
-3/4 csésze pisztácia
- 5 db szárított füge, apróra vágva
- 1/2 csésze vörös cukrozott cseresznye, félbevágva;
- A tetejére: kakaópor
Elkészítés:
Egy 6 cm mély 13 x 22 cm-es süteményforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük (a papír 5-5 cm-rel lógjon túl mindkét hosszú oldalán).
A csokoládét, a szirupot és a brandyt egy kisebb serpenyőben alacsony lángon kevergetve felolvasztjuk, majd a tűzről levesszük.
Miközben hűl, a kekszet apró darabokra törjük, egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a mogyorót, a pisztáciát, a fügét és a cseresznyét, és összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a csokoládékrémet is, majd az elkészített formába öntjük. A tetejét lefedjük sütőpapírral, enyhén megnyomkodjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hűtőből kivéve hagyjuk kb. 10-15 percig „kiengedni”, mielőtt szeleteljük. Kakaóval megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése