Nem
kell méricskélni, ráadásul szuper gyorsan összeállítható, és már sütheted.
Hozzávalók:
-2 tojás
-1 bögre
cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom
reszelt héja
- 1
mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag
sütőpor
- 1 bögre
liszt
- 1 bögre
darált mák
- 1 bögre tej
- 40 dkg
magozott meggy
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén
beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel
meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)
Az őzgerinc formát az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt
megsütjük (tűpróba).Ha elkészült, a sütit hagyjuk kihűlni az őzgerincformában,
majd óvatosan tálcára borítjuk, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral
megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése