A sütőtök nem csupán erősíti az immunrendszerünket, de emellett rendkívül
sok vitaminnal látja el a szervezetünket. Épp ezért érdemes belőle sokat
ennünk.
Hozzávalók
1,5 kg sütőtök hús
500 ml almalé
forralt bor fűszerkeverék
2 citrom
1 kg befőzőcukor (2:1)
ElkészítésA sütőtök húsát főzzük meg az almalében, és ízlés szerint adjunk hozzá a forralt bor fűszerkeverékből. Ha elkészült, akkor pürésítsük és hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét. Mielőtt újra felforralnánk, adjuk hozzá a befőzőcukrot, 5 percig hagyjuk főni, majd tegyük kis üvegekbe. Jól zárjuk le, állítsuk a fejükre és dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése