2014. szeptember 28., vasárnap

Búrkifli

A számomra megunhatatlan búrkifli...                       ....           ...

Hozzávalók:

-1 doboz 500 g-os gyorsfagyasztott leveles tészta

-A töltelékhez:

-2 db tojásfehérje

-15 dkg porcukor

-10-15 dkg finomra darált dió

-citromhéj

-lekvár /baracklekvár, fügedzsem, stb.

-A tetejére:

-1 tojás

-durvára vágott dió

Elkészítés:

A töltelékhez habbá verjük a tojásfehérjéket, a porcukrot 2-3 részletben hozzáadva tovább verjük. Beleforgatjuk a darált diót és a reszelt citromhéjat.
A szobahőmérsékletre felengedett tésztát kinyújtjuk, és kb. 12 db 10x12 cm-es darabra vágjuk, majd az édes lekvárral vékonyan megkenjük, a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük. Tetejét tojással megkenjük, megszórjuk darált vagy durvára vágott dióval.
Forró /200 fokos/ sütőben megsütjük. Tálaláskor kakaós porcukorral megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése