Ha az ebéd utáni nassolás
kerül szóba, a legtöbbünknek a csokoládé jut eszébe. És a belőle készült torta
vagy süti. Nem csoda, hiszen ez az az alapanyag, amivel nehéz melléfogni.
Mandulával és mogyoróval
megspékelve, gesztenyehabbal megkoronázva a csokis piskóta királyi desszertté
alakul.
Hozzávalók:
-250 g csokoládé
- 100 g fehércsokoládé
- 300 g cukor
- 200 g liszt
- 250 g vaj
- 100 g mogyoró
- 150 g mandula
- 3 db tojás
- 1 tasak sütőpor
a gesztenyehabhoz:
250 g gesztenyepüré
- 3 dl tejszín
- a díszítéshez: 250 g főtt, hámozott gesztenye
- 2 evőkanál cukor
- 1 dl Baileys
a tepsi
kikenéséhez: vaj, liszt
Elkészítés:
A vajat a darabokra tördelt étcsokival , vízgőz felett
megolvasztjuk, közben a mandulát és mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk.
A cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a
langyosra hűlt csokikrémet, a darabokra tördelt fehér csokoládét, mogyorót,
mandulát, végül jól elkeverjük a sütőporos liszttel.
A masszát egy kb. 20 x 30 cm-es vajjal kikent, lisztezett
tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt
megsütjük.
Kemény habbá verjük a tejszínt, a felét a
gesztenyepüréhez keverjük, a maradék habot pedig óvatosan beleforgatjuk és 1
órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A díszítéshez a gesztenyéket karamellizált cukorba
forgatjuk, a likőrrel meglocsoljuk.
A süteményt a gesztenyehabbal és a gesztenyeszemekkel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése