2014. október 29., szerda

Diós pite

Sok olyan sütemény van, amit a nagymamánkhoz kötünk, azt csak ő tudja olyan jól és „úgy” elkészíteni. Íme egy ilyen gyöngyszem egyik olvasónktól.
Új praktikák ide vagy oda, egyáltalán nem szégyen visszanyúlnunk néhány kipróbált, nagyis recepthez. Ilyen ez a diós pite is. Jó étvágyat hozzá!
 Hozzávalók a tésztához:
-30 dkg kelt tészta liszt
-10 dkg vaj
- 1 db tojássárgája
-3 dkg élesztő
 -csipetnyi só
- a töltelékhez:
-25 dkg dió
- 20 dkg cukor
- 5 db tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés
Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral édesítve felfuttatjuk.
Alaposan összedolgozzuk a vajat a liszttel, a tojássárgájával, az élesztővel, csipetnyi sóval, majd 35-40 percig kelesztjük. Ezután a tésztát két részre osztjuk.A tojássárgáját, a cukrot, a darált diót és a vaníliás cukrot összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a közben keményre felvert fehérjehabot.Az egyik tésztát piteformába nyújtjuk, úgy, hogy pereme is legyen, majd megtöltjük a töltelékkel és befedjük a másik lappal.Nem túl magas hőfokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése