2014. október 24., péntek

Húsos - káposztás pogácsa

Ma anyukám receptjét osztom meg Veletek.

Hozzávalók:

A tésztához:

-50 dkg liszt
-3 dl tejföl
-2 tojás sárgája
-3 dkg élesztő
-1 dl tej
-10 dkg olvasztott vaj
-3 csapott teáskanál só
-5 dkg reszelt sajt
-A töltelékhez:
-30 dkg darált hús
-30 dkg fejes káposzta
-1,5 dl olaj
-1 fej apróra vágott hagyma
-só
- bors
-1 dl tejföl

Elkészítés:

1.) Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta alapanyagaival. 10 perc pihenés után alaposan megdagasztjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.
2.) A káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk.
3.) A hagymát olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, összekeverjük a káposztával, és kb. 1 dl tejföllel simára turmixoljuk. Előző nap is elkészíthetjük.
4.) A megkelt tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük kevés olvasztott vajjal, a káposztás hússal, majd feltekerjük, és 20 percig kelesztjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.
5.) A tésztát kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, késsel bevagdossuk, és közepes pogácsákat készítünk. A tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk rá. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése