2014. október 19., vasárnap

Birsalmasajt

A sütőtök mellett a birsalma a másik nagy kedvenc..

Hozzávalók:

-1 kg tisztított birsalma

-80 dkg cukor

-1-2 evőkanál citromlé és reszelt héja

-mandula

-dió

Elkészítés:

Az érett és hibátlan birsalmát lereszeljük, puhára főzzük annyi citromos vízben, amennyi éppen ellepi, majd pépesítjük, ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A sajt akkor készült el, ha 1 kávéskanálnyit tányérra téve néhány perc alatt megdermed.
Hideg vízzel kiöblített vagy citromlével átkent formába vagy tányérra tesszük, tehetünk bele néhány gerezd diót, mandulát, aszalt gyümölcsöt, 1-2 evőkanál rumot stb. Szellős, szoba hőmérsékletű helyen szikkadni hagyjuk.
Amikor kellően megkeményedett, kiborítjuk, megfordítva rácsra helyezzük, és tovább szárítjuk. Lefagyasztható, így bármikor lesz nassolni valónk, illetve süteményekhez adható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése