A sütőtök mellett a birsalma a másik nagy kedvenc..
Hozzávalók:
-1 kg tisztított birsalma
-80 dkg cukor
-1-2 evőkanál citromlé és reszelt héja
-mandula
-dió
Elkészítés:
Az érett és hibátlan birsalmát lereszeljük, puhára főzzük annyi citromos vízben, amennyi éppen ellepi, majd pépesítjük, ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A sajt akkor készült el, ha 1 kávéskanálnyit tányérra téve néhány perc alatt megdermed.
Hideg vízzel kiöblített vagy citromlével átkent formába vagy tányérra tesszük, tehetünk bele néhány gerezd diót, mandulát, aszalt gyümölcsöt, 1-2 evőkanál rumot stb. Szellős, szoba hőmérsékletű helyen szikkadni hagyjuk.
Amikor kellően megkeményedett, kiborítjuk, megfordítva rácsra helyezzük, és tovább szárítjuk. Lefagyasztható, így bármikor lesz nassolni valónk, illetve süteményekhez adható.
Hideg vízzel kiöblített vagy citromlével átkent formába vagy tányérra tesszük, tehetünk bele néhány gerezd diót, mandulát, aszalt gyümölcsöt, 1-2 evőkanál rumot stb. Szellős, szoba hőmérsékletű helyen szikkadni hagyjuk.
Amikor kellően megkeményedett, kiborítjuk, megfordítva rácsra helyezzük, és tovább szárítjuk. Lefagyasztható, így bármikor lesz nassolni valónk, illetve süteményekhez adható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése