2014. április 5., szombat

Mákosguba

A konyhámban ismét megmaradt alapanyagokból dolgoztam, viszont az eredmény nagyon jó lett.

Hozzávalók:

-10 db másnapos kifli

-9 dl tej

-1 dl tojáslikőr

-20 dkg darált mák

-15 dkg porcukor

-1 csomag vaníliás cukor

-vaj a tepsi kikenéséhez

- néhány szem aszalt szilva

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk, és egy tálba tesszük. A tejet a tojáslikőrrel összekeverjük, a kiflire öntjük. A mákot a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. Ebben megforgatjuk a tejjel és tojáslikőrrel meglocsolt kifliket. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, beletesszük a gubát. Forró sütőben (240 fokon) 15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése