2014. április 7., hétfő

Póréhagymás torta


A mai napi kedvenc a póréhagymás torta. A póréhagymát helyettesítheted vöröshagymával is.


Hozzávalók 4 személyre:
-1 dl tej
-2 dl tejszín
-3 tojás
-1 szál póréhagyma
-10 dkg reszelt sajt
-szerecsendió, bors, tengeri só
A tésztához:          
-20 dkg liszt
-csipet só
-15 dkg vaj
-1 tojássárgája

Elkészítés:

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleütjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végük kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek, laposabb tortaformába simítjuk. 



A tejet, a tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a karikára vágott póréhagymát a fűszerekkel és egy kevés sóval alaposan összekeverjük. Az így kapott masszát a tésztába öntjük, és légkeveréses sütőben 170 C fokra, normál sütőben 190 C fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése