2014. április 21., hétfő

Húsvéti koszorú


Hozzávalók:

-30 dkg liszt

-10 dkg vaj

-1 csomag instant élesztő

-2 evőkanál cukor

-1 dl tejföl

-csipet só

-2 db tojássárgája

-1 evőkanál langyos tej (szükség szerint)

-1 evőkanál tejszínes mogyorós aroma

-1 evőkanál jégcukor

-A kenéshez:

-1 db tojás

-1 dl tej

Elkészítés:

A tésztát dagasztom és kelesztem 1 órát. 6 cipóba osztom és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem.
Kisodrom a megkelt tésztákat 6 csíkba, kb. 40 cm hosszúra. 2 koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral.
170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Megkenem tejjel is, és letakarva hagyom a sütőbe kihűlésig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése