2014. április 10., csütörtök

Borzas sajtos pogácsa

Megkezdtem a Húsvéti készülődést !

Hozzávalók:

-A tésztához:

-50 dkg liszt

-25 dkg margarin

-2 tojássárgája

-3 dl tejföl

-kevés só

-A krémhez:

-2,5 dl tej

-4 dkg liszt

-4 dkg reszelt sajt

-1 tojás

-

-6 dkg margarin

Az oldalára:

-kb. 25 dkg sajt

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a hozzávalókat - a margarin kivételével - simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 5-6 dkg margarint.
A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük,
és reszelt sajtban megforgatjuk.
Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése