2014. január 28., kedd

Házi szilvásgombóc


Hozzávalók:
-főtt, áttört burgonya
-só
-liszt
-magozott, felezett szilvák
-porcukor
-zsemlemorzsa
-kevés zsiradék
Elkészítés:
A burgonyát felkockázva sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Sózzuk, annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz ahhoz, hogy nyújtható legyen, ne legyen ragacsos.

Kinyújtjuk olyan vastagra, ahogy szeretjük a gombócot (vastag tésztával vagy vékonnyal), és kb. 10x10cm-es négyzeteket vágunk, majd mindegyik közepére rakunk fél kimagozott szilvát, cukrot és fahéjat ízlés szerint. A tészta 4 sarkát összefogva óvatosan gombóccá formáljuk, ügyelve, hogy ne szakadjon szét, és sehol ne legyen lyukas a gombóc!


Forrásban levő sós vízbe dobva kifőzzük őket, majd kevés zsiradékon pirított zsemlemorzsába forgatjuk a kifőtt gombócokat.




                                                                                                                                  forrás: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése