2014. január 26., vasárnap

Joghurtos fánk


Hozzávalók:
-2 pohár barackos joghurt
-2 tojás
-25 dkg finomliszt
-2 csomag vaníliás cukor
-1 csomag sütőpor
-kis citromhéj
-kevés rum (elhagyható)
-A sütéshez: http://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=0iWbIicJgKG3QzdeLUXlHXYXTM6NxWyTd8ozJEEKubr.o7/stparam=tojjlkdhxr/fastid=gpuqhahhuucnqahdalekvcjerfjihttp://gdehu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=ofrqJjsk487NQw79aGhT5sbiLZqYMY__jOmQ7aUfceH.K7/fastid=dlsbgjwgisbedykjdshemypilajv/stparam=linelvlrldolaj
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a vaníliás cukrot, a joghurtokat, a citromhéjat és a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Olajat melegítek, majd evőkanállal beleszaggatom a tésztát, amik időközben felöltik majd a fánk alakját.

Sütés után papírtörlőre szedem őket, majd melegen porcukorba (lehet vaníliás vagy fahéjas is) hempergetem őket. Lehet lekvárral is fogyasztani.


                                                                                                           forrás: itt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése