2013. december 25., szerda

Mákimádó sajttorta


Hozzávalók:
-A tortaalaphoz:
-18 dkg zabkeksz
-5 dkg darált mák
-8 dkg vaj
-A sajtkrémhez:
-25 dkg krémsajt
-10 dkg porcukor
-6 dkg darált mák
-2 tojás
-1 tojás sárgája
-5 dkg tejszín
-5 dkg tejföl
-1/2 citrom leve és héja
-1 teáskanál keményítő
-10 dkg friss áfonya a díszítéshez
Elkészítés:
Mozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk a vajjal és a mákkal. Kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.


A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mákot, majd egyesével a tojásokat és sárgát is, mindegyiket jól elkeverve a krémben. Mehet bele a tejszín, a tejföl és a citrom leve és reszelt héja, a végén a keményítő.



Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát.



A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit a tepsi betételekor leveszünk 150 fokra, és a tortát kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős.



Tálaláskor a tetejét kirakjuk friss áfonyával.

  

                                                                                                                                    Forrás: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése