2013. december 25., szerda


Hozzávalók:
-kb. 50-60 szem süteményhez:
-50 dkg liszt
-25 dkg méz
-10 dkg cukor
-12,5 dkg margarin
-1 tojás
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-2,5 dkg kakaó
Valamint:
-egész szemű dió a díszítéshez
-olvasztott csokoládé (opcionális)
-díszítő tojáshab (opcionális)
Elkészítés:
A mézet a cukorral felolvasztjuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, a szódabikarbonát, és jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, fóliába csomagolva. 

A hűtőből kivéve kinyújtjuk, majd tetszés szerinti szaggatókkal formázzuk, dióval különféle módon díszítjük – egész szemű vagy aprított dióval, majd 170 fokos sütőben arany barnára sütjük. 

Miután kihűlt, tojáshabbal, csokoládéval kombinálhatjuk a díszítést, majd ha megszáradt, fémdobozban tároljuk, így visszapuhul.


                                                                                                 forrás: itt 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése