Minden háztartásban szükség van egy bögrés receptre, ha
gyorsan és fájdalommentesen kell süteményt varázsolni az asztalra. Mivel bögre
sokféle van, itt pontosan is megadtuk a mennyiségeket. Az eredeti recepthez
képest kicsit lecsaltunk az olajmennyiségből, és ráadásul a maradékot is vajjal
helyettesítettük, a torta maradt finom szaftos és levegős.
Süthetjük
szögletes, 20 cm-es formában is, vagy ha valami okból laposkásabb sütire
vágyunk, nagyobb formában, csak akkor a sütési időre figyelni – csökkenteni –
kell. Ha pont joghurt nincs, akkor csak csokis verzióban pedig süthetünk egy ilyen csokiskenyeret, amibe belerejthetjük a hűtőben szomorkodó
cukkiniket is a szaftos hatás kedvéért.
Hozzávalók:
(22-24 cm-es formához)
Ha börgével szeretik sütni: a bögre
2 decis.
-3 tojás
-20 dkg cukor (1 bögre)
-20 dkg joghurt (1 bögre)
-10 dkg olvasztott vaj (fél bögre)
-35 dkg liszt (3 bögre)
-12 gr sütőpor (1 csomag)
-5 dkg étcsokoládé
-1 citrom lereszelt héja
-20 dkg cukor (1 bögre)
-20 dkg joghurt (1 bögre)
-10 dkg olvasztott vaj (fél bögre)
-35 dkg liszt (3 bögre)
-12 gr sütőpor (1 csomag)
-5 dkg étcsokoládé
-1 citrom lereszelt héja
opcionális: 5 dkg csoki a tetejére
A tojást, a
cukrot és a joghurtot a kézimixer legmagasabb fokozatán 4 percig felverjük,
majd hozzákeverjük a langyos vajat, azután a sütőporral elkevert lisztet.
A csokit
mikróban egy perc alatt 800W-on, néha megkeverve felolvasztjuk, a tészta egyik
felébe belekeverjük, a másik felébe reszeljük a citromhéjat.
Sütőpapírral
béleljük a forma alját, alulra a világos, fölé a sötét tésztát öntjük - de egy
villával márványozhatjuk is - és a sütit175 fokra előmelegített sütőben kb. 50
percig – tűpróbáig sütjük.
Boríthatjuk
a tábla csoki felolvasztott maradék másik felével, vagy adhatunk mellé
valamilyen bogyósgyümölcs-szószt vagy fagyit, tejszínhabot, de akár friss
dzsemmel is rétegezhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése