2015. augusztus 1., szombat

After Eight szelet

Az elegáns desszert titka az extra vékony étcskoládé és a klasszikus mentol ízű lágy krémtöltelékben rejlik. Otthon is elkészítheted.
Hozzávalók:
-375 g étcsokoládé apróra törve
-4 evőkanál sűrített tej,
-kb. 20-25 dkg porcukor
-1/4-1/2 teáskanál borsmenta kivonat (üvegcsében kapható) ízlés szerint
-1/4 teáskanál vanília kivonat
-2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
Elkészítés:
Vajjal kikenünk egy 6 cm mély, 20 cm-es szögletes sütőformát, majd az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy az oldalain 3 cm-rel túllógjon.
Az étcsokoládé felét mikrohullámú sütőben (1-2 perc) vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, közben fél percenként egy fém kanállal megkeverjük. Az előkészített formába öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük 15 percre, vagy amíg meg nem dermed.
A borsmentás krém hozzávalóit jól összekeverjük, és egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük a formában lévő csokoládé tetejére, majd a hűtőbe tesszük 15 percre, vagy addig, amíg megdermed.
A megmaradt csokoládét ez előzőekben írt módon megolvasztjuk, néhány percig hűlni hagyjuk, majd a borsmentás krémre öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk, hogy jól megdermedjen. (Közben, amikor már kicsit megdermedt, késsel hullámokat simítunk a tetejére.)
A hűtőből kivéve két percig várunk, majd meleg késsel gyors mozdulatokkal négyzeteket vágunk a mentás csokiból és úgy kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése