Az elegáns desszert titka az extra vékony étcskoládé és a
klasszikus mentol ízű lágy krémtöltelékben rejlik. Otthon is elkészítheted.
Hozzávalók:
-375 g étcsokoládé apróra törve
-375 g étcsokoládé apróra törve
-4 evőkanál
sűrített tej,
-kb. 20-25 dkg
porcukor
-1/4-1/2
teáskanál borsmenta kivonat (üvegcsében kapható) ízlés szerint
-1/4 teáskanál
vanília kivonat
-2 evőkanál
szobahőmérsékletű vaj
Elkészítés:
Vajjal kikenünk egy 6 cm mély, 20 cm-es szögletes sütőformát, majd az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy az oldalain 3 cm-rel túllógjon.
Vajjal kikenünk egy 6 cm mély, 20 cm-es szögletes sütőformát, majd az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy az oldalain 3 cm-rel túllógjon.
Az
étcsokoládé felét mikrohullámú sütőben (1-2 perc) vagy vízgőz fölött
megolvasztjuk, közben fél percenként egy fém kanállal megkeverjük. Az
előkészített formába öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük 15 percre, vagy amíg
meg nem dermed.
A borsmentás
krém hozzávalóit jól összekeverjük, és egy spatula segítségével egyenletesen
rákenjük a formában lévő csokoládé tetejére, majd a hűtőbe tesszük 15 percre,
vagy addig, amíg megdermed.
A megmaradt
csokoládét ez előzőekben írt módon megolvasztjuk, néhány percig hűlni hagyjuk,
majd a borsmentás krémre öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk, hogy jól
megdermedjen. (Közben, amikor már kicsit megdermedt, késsel hullámokat simítunk
a tetejére.)
A hűtőből
kivéve két percig várunk, majd meleg késsel gyors mozdulatokkal négyzeteket
vágunk a mentás csokiból és úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése