Más kelt tésztával szemben hamar elkészül, remek vendégváró,
sör-borkorcsolya.
Hozzávalók:
-7 g szárított élesztő
-7 g szárított élesztő
-300 ml tej
- 1 evőkanál cukor
- 3 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 10 + 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál friss menta
- só
-bors
-1 kisfej radicchio (vörös
cikória)
- 7,5 dkg feta
Elkészítés:
A radicchiot csíkokra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a felaprított fokhagymát, fetasajtot, mentát, sózzuk, borsozzuk.
A radicchiot csíkokra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a felaprított fokhagymát, fetasajtot, mentát, sózzuk, borsozzuk.
A tésztához az élesztőt kézmeleg
tejben felfuttatjuk, majd a liszt, cukor és olívaolaj hozzáadásával laza
tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb. 5 cm széles
csíkokra vágjuk. Erre kenjük a radicchios tölteléket, majd a kakaós csigához
hasonlóan feltekerjük.
A kész csigákat egy sütőpapírral
kibélelt kerek sütőformába egymás mellé helyezzük és 180 fokra előmelegített
sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése