Ennél egyszerűbben kekszhez csak úgy juthatunk, ha
veszünk egy csomaggal a boltban...Még a mixert sem kell elővenni, két kisebb és
egy nagyobb tál, egy kanál és egy villa a szükséges az összeállításához, és
tényleg pontosan 5 perc alatt van kész.
Kisülve ropogós szélű, puha piskótaszerű sütiket
kapunk; ha marad másnapra, nem szárad ki, csak a banán és a rum aromája lesz
intenzívebb benne
Hozzávalók. ( kb. 20 db kekszhez)
-4 dkg aprószemű zabpehely
-2 ek. rum
-10dkg liszt
-10dkg cukor
-3 gr sütőpor
-késhegynyi fahéj és őrölt szerecsendió
-7,5 dkg puha vaj
-1 érett,nagyobb banán
-1 kicsi tojás
-2 ek. rum
-10dkg liszt
-10dkg cukor
-3 gr sütőpor
-késhegynyi fahéj és őrölt szerecsendió
-7,5 dkg puha vaj
-1 érett,nagyobb banán
-1 kicsi tojás
Elkészítés:
A zabpelyhet a rummal meglocsoljuk, félrerakjuk.
A lisztet, cukrot, sütőport és fűszereket elkeverjük.
Hozzákeverjük a puha vajat és az összetört banánt,
homogénné keverjük, és hozzáadjuk a felvert tojást is.
Belekeverjük a zabpelyhet.
A tésztából nagyobb teáskanálnyi halmokat szedünk a
sütőpapírral bélelt tepsire,egymástól 4-5 centis távolságra – erősen terülnek
sütés közben - és 175 fokon körülbelül 10-12 percig sütjük, míg a sütik széle
pirult nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése