2015. február 2., hétfő

Expressz keksz

Ennél egyszerűbben kekszhez csak úgy juthatunk, ha veszünk egy csomaggal a boltban...Még a mixert sem kell elővenni, két kisebb és egy nagyobb tál, egy kanál és egy villa a szükséges az összeállításához, és tényleg pontosan 5 perc alatt van kész.
Kisülve ropogós szélű, puha piskótaszerű sütiket kapunk; ha marad másnapra, nem szárad ki, csak a banán és a rum aromája lesz intenzívebb benne
Hozzávalók. ( kb. 20 db kekszhez)
-4 dkg aprószemű zabpehely
-2 ek. rum
-10dkg liszt
-10dkg cukor
-3 gr sütőpor
-késhegynyi fahéj és őrölt szerecsendió
-7,5 dkg puha vaj
-1 érett,nagyobb banán
-1 kicsi tojás
Elkészítés:
A zabpelyhet a rummal meglocsoljuk, félrerakjuk.
A lisztet, cukrot, sütőport és fűszereket elkeverjük.
Hozzákeverjük a puha vajat és az összetört banánt, homogénné keverjük, és hozzáadjuk a felvert tojást is.
Belekeverjük a zabpelyhet.
A tésztából nagyobb teáskanálnyi halmokat szedünk a sütőpapírral bélelt tepsire,egymástól 4-5 centis távolságra – erősen terülnek sütés közben - és 175 fokon körülbelül 10-12 percig sütjük, míg a sütik széle pirult nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése