2015. január 20., kedd

Ribizlikrémmel töltött fánk

Sokféle fánkot ismerünk, szeretünk. Hogy éppen melyiket készítjük, általában attól függ, van-e időnk és kedvünk több órát eltölteni a kelesztésével és a sütéssel, vagy inkább a lehető leggyorsabb verzióját választjuk. Most egy utóbbihoz tartozó rapid fánkot ajánlunk.
Hozzávalók:
a tésztához:
-3 db tojás
 -17 dkg liszt
 -4 dkg cukor
 -csipet só
 -4 dl tej
 -1 csomag vaníliás cukor
 a forma kikenéséhez:-olaj
 a szóráshoz: -liszt
 a krémhez:- 30 dkg ribizli (vagy málna)
 -10 dkg porcukor
 -3 dl tejszín
 -1 csomag habfix
 a tetejére:- 2 dl tejszínből vert hab
-porcukor
Elkésztés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztához csomómentesen összekeverjük a tojást, a lisztet, a tejet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Fém pudingformákat (vagy egy muffin-formát) olajjal alaposan kikenünk és belisztezünk. A tésztát elosztjuk a formákban. Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése