Sokféle fánkot ismerünk,
szeretünk. Hogy éppen melyiket készítjük, általában attól függ, van-e időnk és
kedvünk több órát eltölteni a kelesztésével és a sütéssel, vagy inkább a lehető
leggyorsabb verzióját választjuk. Most egy utóbbihoz tartozó rapid fánkot
ajánlunk.
Hozzávalók:
a tésztához:
-3 db tojás
-17 dkg liszt
-4 dkg cukor
-csipet só
-4 dl tej
-1 csomag vaníliás cukor
a forma kikenéséhez:-olaj
a szóráshoz: -liszt
a krémhez:- 30 dkg ribizli (vagy málna)
-10 dkg porcukor
-3 dl tejszín
-1 csomag habfix
a tetejére:- 2 dl tejszínből vert hab
-porcukor
a tésztához:
-3 db tojás
-17 dkg liszt
-4 dkg cukor
-csipet só
-4 dl tej
-1 csomag vaníliás cukor
a forma kikenéséhez:-olaj
a szóráshoz: -liszt
a krémhez:- 30 dkg ribizli (vagy málna)
-10 dkg porcukor
-3 dl tejszín
-1 csomag habfix
a tetejére:- 2 dl tejszínből vert hab
-porcukor
Elkésztés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztához csomómentesen összekeverjük a tojást, a lisztet, a tejet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Fém pudingformákat (vagy egy muffin-formát) olajjal alaposan kikenünk és belisztezünk. A tésztát elosztjuk a formákban. Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztához csomómentesen összekeverjük a tojást, a lisztet, a tejet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Fém pudingformákat (vagy egy muffin-formát) olajjal alaposan kikenünk és belisztezünk. A tésztát elosztjuk a formákban. Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése