Még egy kis nasika...
Mert megérdemled !!!
Hozzávalók:
8
személynek:
-2
doboz mandarin konzerv
-35 dkg
vajas keksz
-1 dl
hideg, erős kávé
-4
evőkanál mandulalikőr
-1
teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
-50 dkg mascarpone
-2,5 dl
habtejszín
-1
csomag vaníliás cukor
-kb. 2
evőkanál kakaópor
-esetleg mandarin és kakaópor a díszítéshez
Elkészítés:
A konzerv mandarint egy szitán lecsöpögtetjük, a levét egy tálban felfogjuk.
A kekszet összemorzsoljuk, és a felét a desszertes kelyhek aljára szórjuk. A kávét és a likőrt elkeverjük és a kekszet átitatjuk vele, majd megszórjuk mézeskalács fűszerkeverékkel.
A mascarponét 6 evőkanál mandarinlével és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A kelyhekbe rétegezzük a krémet a mandarinnal és a keksz másoik felével (keveset hagyhatunk a díszítéshez). Kb. 2 órára hidegre tesszük.
Tetejét kakaóval szórhatjuk meg, vagy kevés morzsával és 1-2 mandarinszelettel tálalhatjuk.
A konzerv mandarint egy szitán lecsöpögtetjük, a levét egy tálban felfogjuk.
A kekszet összemorzsoljuk, és a felét a desszertes kelyhek aljára szórjuk. A kávét és a likőrt elkeverjük és a kekszet átitatjuk vele, majd megszórjuk mézeskalács fűszerkeverékkel.
A mascarponét 6 evőkanál mandarinlével és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A kelyhekbe rétegezzük a krémet a mandarinnal és a keksz másoik felével (keveset hagyhatunk a díszítéshez). Kb. 2 órára hidegre tesszük.
Tetejét kakaóval szórhatjuk meg, vagy kevés morzsával és 1-2 mandarinszelettel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése