2015. január 30., péntek

Mézeskalácsos tiramisu

Még egy kis nasika...
Mert megérdemled !!!
Hozzávalók:
8 személynek:
-2 doboz mandarin konzerv
-35 dkg vajas keksz
-1 dl hideg, erős kávé
-4 evőkanál mandulalikőr
-1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
-50 dkg mascarpone
-2,5 dl habtejszín
-1 csomag vaníliás cukor
-kb. 2 evőkanál kakaópor
-esetleg mandarin és kakaópor a díszítéshez
Elkészítés:
A konzerv mandarint egy szitán lecsöpögtetjük, a levét egy tálban felfogjuk. 
A kekszet összemorzsoljuk, és a felét a desszertes kelyhek aljára szórjuk. A kávét és a likőrt elkeverjük és a kekszet átitatjuk vele, majd megszórjuk mézeskalács fűszerkeverékkel. 
A mascarponét 6 evőkanál mandarinlével és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A kelyhekbe rétegezzük a krémet a mandarinnal és a keksz másoik felével (keveset hagyhatunk a díszítéshez). Kb. 2 órára hidegre tesszük. 
Tetejét kakaóval szórhatjuk meg, vagy kevés morzsával és 1-2 mandarinszelettel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése