A klasszikus ünnepi desszertek után habkönnyű túrókrémes kakaós szeletet
ajánlunk narancsos csokis öntettel. Nehéz neki ellenállni.
Hozzávalók:
-5 tojás
-3 dkg vaj
-7 evőkanál cukor
-1 kávéskanál sütőpor
-5 evőkanál liszt
-1 evőkanál kakaópor
a krémhez:
-3 dl édesített
növényi tejszín (hulala)
-25 dkg túró
-1 evőkanál
porcukor
-1 citrom reszelt héja
-1 dl
tojáslikőr
a tetejére:
- 10 dkg
narancsos étcsokoládé (70%-os)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal és a cukorral fehéredésig keverjük. A sütőport a liszttel, kakaóporral elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A krémhez a tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, az étcsokoládét tálkába tördelve, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. (Mikróban is felolvaszthatjuk. Egy mélyebb tányérba tesszük és 450 W-on kis fél perc szünetet tartva közötte kétszer 30 másodpercig melegítjük.)
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal és a cukorral fehéredésig keverjük. A sütőport a liszttel, kakaóporral elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A krémhez a tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, az étcsokoládét tálkába tördelve, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. (Mikróban is felolvaszthatjuk. Egy mélyebb tányérba tesszük és 450 W-on kis fél perc szünetet tartva közötte kétszer 30 másodpercig melegítjük.)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukros tojáskrémhez adjuk a kakaós
lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült kihűtjük.
Közben a krémhez az összetört túrót a
porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a tojáslikőrrel elkeverjük, majd
összeforgatjuk a kemény növényi habbal.
A túrós habot a kihűlt kakaós tésztára
szedjük, elsimítjuk, meglocsoljuk az olvasztott narancsos csokoládéval és
hűtőben jól lehűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése