2015. január 3., szombat

Kakaós-túrós szelet

A klasszikus ünnepi desszertek után habkönnyű túrókrémes kakaós szeletet ajánlunk narancsos csokis öntettel. Nehéz neki ellenállni.
Hozzávalók:
-5 tojás
 -3 dkg vaj
 -7 evőkanál cukor
 -1 kávéskanál sütőpor
 -5 evőkanál liszt
 -1 evőkanál kakaópor
a krémhez:
-3 dl édesített növényi tejszín (hulala)
 -25 dkg túró
-1 evőkanál porcukor
 -1 citrom reszelt héja
-1 dl tojáslikőr
a tetejére:
- 10 dkg narancsos étcsokoládé (70%-os)

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal és a cukorral fehéredésig keverjük. A sütőport a liszttel, kakaóporral elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A krémhez a tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, az étcsokoládét tálkába tördelve, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. (Mikróban is felolvaszthatjuk. Egy mélyebb tányérba tesszük és 450 W-on kis fél perc szünetet tartva közötte kétszer 30 másodpercig melegítjük.)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukros tojáskrémhez adjuk a kakaós lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 20-25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült kihűtjük.
Közben a krémhez az összetört túrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a tojáslikőrrel elkeverjük, majd összeforgatjuk a kemény növényi habbal.
A túrós habot a kihűlt kakaós tésztára szedjük, elsimítjuk, meglocsoljuk az olvasztott narancsos csokoládéval és hűtőben jól lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése