2014. december 20., szombat

Répás vérnarancsleves

Már hetek óta böngészed a jobbnál jobb recepteket, mégsem tudtál még dönteni? Pedig már csak egy nap a Szentestéig. Az alábbi menüt akár e neves estére, de karácsony első vagy második napjára is elkészítheted.
Hozzávalók:
-5 db vérnarancs

-50 dkg répa
 -fél csokor újhagyma
 -1 teáskanál gyömbér
 -2 dkg vaj
 -1 liter zöldségalaplé
 -2 evőkanál szeletelt mandula
-4 teáskanál tejföl
 -fél mokkáskanál cayenne bors
 -cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A répát és az újhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A mandulát serpenyőben megpirítjuk, 4 narancsot kipréselünk, egyet kifilézünk. Vajon lepirítjuk a hagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a répát, és tovább pirítjuk. Felöntjük a zöldséglével, tovább főzzük, majd hozzáadjuk a kifacsart narancslevet.
Addig főzzük, míg a répa megpuhul. A levest lepürésítjük, sóval, borssal, cayenne borssal és kevéske cukorral fűszerezzük. A levest kitálaljuk, 1-2 cikk narancsot és 1 evőkanál tejfölt teszünk a tálakba, végül mandulával megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése