2014. december 21., vasárnap

Mascarponés-joghurtos pohárkrém

Mit szóltok hozzá?
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
5 dl natúr joghurt
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
friss, konzerv vagy fagyasztott gyümölcs tetszés szerint
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A tejszínt egy kevés cukorral kemény habbá verjük, félretesszük. A mascarpone sajtot a natúr joghurttal elkeverjük, belereszeljük a citrom héját, és beletesszük a fél citrom levét. Ízlés szerint adunk hozzá porcukrot vagy édesítőszert, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal. A gyümölcsöt - jelen esetben őszibarackot - kockákra vágjuk. Egy üvegpohár, vagy kehely aljára teszünk 1-2 kanál krémet, majd egy réteg gyümölcsöt, és ezt ismételjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, és utána fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése