2014. november 5., szerda

Kelesztés nélküli kakaós csiga

Gyerekkorunk megunhatatlan édessége, mely felnőttként is megigéz. Ha eddig azt hittük, hogy csak kelt tésztából készülhet, tévedtünk. Ezt a receptet követve foszlós, puha csiga lesz a végeredmény.
Puha, foszlós és édes. Amikor sül, mennyei illat lengi be a konyhát. Megéri kipróbálni.
Hozzávalók:
-14-16 db csigához:

- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 5 evőkanál 
-  olaj
- csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
- 2 csomag vaníliás cukor
- a töltelékhez:
- 1-2 ek olaj a tészta lekenéséhez
- kakaó
-porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítés:
Tálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat is. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd lekenjük az olajjal.
Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét (cukrozott kakaóval is meg lehet szórni, ez esetben plusz cukor már nem kell hozzá). Ezután a tésztát feltekerjük (mint a bejglit), majd kb. 2 cm-es csigákra daraboljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése