Készíts ízletes, házias,
krémes süteményt otthon - sütés nélkül. Ilyen egyszerű!
Hozzávalók:
-1 kg háztartási keksz
a töltelékhez:
- 1 l tej
- 3 csomag vaníliás
pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 1 csomag zselatin
- 13 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor,
csoki mázhoz :
- 10 dkg ét tortabevonó
- kevés olaj
Elkészítés:
A tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
A tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, és az előző
krémmel összekeverjük.
A krémtölteléket ráöntjük a tepsiben lerakott kekszre,
majd a tetejére még egy réteg kekszet helyezünk.
A csokimázhoz a csokit egy kis edényben apró darabokra
tördeljük, hozzáöntünk egy kevés olajat, és gőz fölött felolvasztjuk. A süti
tetejére öntjük, elsimítjuk, és 1 éjszakát hagyjuk állni, hogy a keksz
megpuhulhasson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése