2014. november 23., vasárnap

Hideg kekszes krémes

Készíts ízletes, házias, krémes süteményt otthon - sütés nélkül. Ilyen egyszerű!
Hozzávalók:
-1 kg háztartási keksz

 a töltelékhez:
- 1 l tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 1 csomag zselatin
- 13 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor,
 csoki mázhoz :
- 10 dkg ét tortabevonó
- kevés olaj
Elkészítés:
A tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, és az előző krémmel összekeverjük.
A krémtölteléket ráöntjük a tepsiben lerakott kekszre, majd a tetejére még egy réteg kekszet helyezünk.
A csokimázhoz a csokit egy kis edényben apró darabokra tördeljük, hozzáöntünk egy kevés olajat, és gőz fölött felolvasztjuk. A süti tetejére öntjük, elsimítjuk, és 1 éjszakát hagyjuk állni, hogy a keksz megpuhulhasson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése