Nagyon gyorsan
összeállítható, finom ízvilágú sütemény - ebédre, vacsorára vagy az ötórai
teához.
Mindig
jól jön az olyan édesség, aminek az összeállítása sem különösebb szakértelmet,
sem hosszú időt nem igényel. Ez a süti is ilyen.
Hozzávalók:
-25 dkg sárgarépa
-12,5 dkg durvára vágott dió
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 12,5 dkg barna cukor
-2 db tojás
- 1,5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk és durva reszelőn lereszeljük. A lisztet a szódabikarbónával, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A tojást csipetnyi sóval habosra verjük, lassan belecsurgatjuk az olajat, hozzáadjuk a diót, a sárgarépát és a lisztes keveréket.
A sárgarépát meghámozzuk és durva reszelőn lereszeljük. A lisztet a szódabikarbónával, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A tojást csipetnyi sóval habosra verjük, lassan belecsurgatjuk az olajat, hozzáadjuk a diót, a sárgarépát és a lisztes keveréket.
A masszát kivajazott kisebb tepsibe
öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A tepsiben
hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. 16 formás szelet lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése