2014. augusztus 24., vasárnap

Görögdinnye

Még javában tart a görögdinnye szezon.
egyszerűen imádjuk:)
Hozzávalók:
A piros tésztához:
-20 dkg darált keksz
-12 dkg margarin
-12 dkg porcukor
-1 piros ételszinezék
-1/4 rumaroma
-víz
A zöld tésztához:
-30 dkg darált keksz
-12,5 dkg margarin
-12 dkg porcukor
-1 zöld ételszinezék
-1/4 rum aroma
-víz
A magokhoz:
-ét tortadara
Elkészítés:
Mindkét tésztát összegyúrjuk. 5-5 egyenlő részre osztjuk.
A pirosakat gombóccá formáljuk, a zöldet a tenyerünkben ellapogatjuk. A közepébe helyezünk egy ipros gombócot, és a zöldet köré borítjuk. Eligazítjuk a kezünkkel, hogy mindenhol beborítsa a zöld tészta. Egy tálra helyezzük őket, és egy éjszakát pihentetjuk a hűtőben. A hűtőböl kivéve a gombócokat 8 cikre vágjuk, a cikkek piros részébe fekete tortadarát nyomkodunk, ez lesz a dinnyemag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése