2014. június 15., vasárnap

Sült zabkása áfonyával és banánnal

Szeretnéd megtudni, hogy melyik az egyik legfinomabb és legegészségesebb reggeli? Ebben az esetben el kell olvasnod a gyümölcsökkel felturbózott, sült zabkása receptjét, amelyet nem csak fogyókúra során érdemes fogyasztanod.
A következő összetevőkre lesz szükséged:
- 2 db közepes méretű, érett banán
-1 bögrényi apró szemű zabpehely
-150 gramm fekete áfonya
- 4 evőkanál méz
- ¼ teáskanál sütőpor
 -1 db tojás
-1 evőkanál vanília kivonat
-1 bögre tej
- ¾ evőkanál fahéj
-25 gramm darabolt dió
- egy csipet só
Elsőként melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Vágd félbe a banánokat és tedd a szeleteket egy kerámiatál aljára, majd add hozzá az áfonyát, a mézet és a fahéj felét, majd fedd le az egészet alufóliával. Tedd a tálat a sütőbe 15 percig, mivel megközelítőleg ennyi idő alatt puhul meg a banán.
Amíg sül a banán egy közepes tálban keverd össze a zabpelyhet a dióval, a megmaradt a fahéjjal és egy csipet sóval egy másik tálban pedig vegyítsd össze a tejet a mézzel, a tojással és a vaníliakivonattal.
Vedd ki a banános-áfonyás együttest, öntsd rá a zabpelyhes és tejes keverékeket majd tedd vissza 30 percre, amíg a teteje ropogósra sül. Tálald melegen az így elkészült diétás reggelit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése