2014. május 21., szerda

Bodzavirág bundában

Hozzávalók:

-10 db bodzavirág

-liszt

-2 db tojás

-1,5 dl tejszín

-1/2 citrom reszelt héja

-csipet só

-1 teáskanál porcukor

-1 csomag vaníliás cukor

-olaj a sütéshez

Elkészítés:

A bodzavirágot öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le.
Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a tésztába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra, sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.
Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése